fbpx

Behandling af løberknæ med shockwave

Når vi behandler et løberknæ i klinikken, bruger vi først og fremmest den kliniske undersøgelse, som udgangspunkt for behandlingen. Det støttes af ultralydsscanning, for at se graden af inflammation omkring slimsækken, eller at tilstanden skyldes at bindevævet i T-band er for stramt. Dette kommer an på hvor i forløbet vi er.

Ved behandling af løberknæ, har vi valgt at bruge radierende shockwave i kombination med laser, alt efter den udløsende årsag. Den første del af behandlingen foregår ved at man generere en trykbølge med et projektil i et kammer, som overføre energien via en transmitter til hudoverfladen og muskulaturen. På den måde kan vi arbejde henover større muskelområder og triggerpunkter som påvirker funktionen omkring knæleddet. Det er vigtigt at behandle både muskel og bindevæv omkring T-band og hoften, da det hænger sammen. Vi har 2 typer af transmittere vi bruger til behandlingen, og det gør at allerede efter den første behandling vil du mærke en reducering i stramheden på bindevævet og muskultaturen.

Herefter går vi igang med at arbejde med den betændte slimsæk ved hjælp af laserterapi. Det fungerer ved, at der sendes forskellige specifikke bølgelængder af infrarødt lys mod det skadede område. Det infrarøde lys påvirker kroppens væv helt ned på celleniveau, hvilket betyder, at cellestofskiftet sættes i vejret. Samtidig øges blod- og væskecirkulationen. Det er med til at reducere både hævelse, betændelse og stivhed i vævet, som dermed heler hurtigere.

Du kan booke direkte ind til behandling via vores online system herunder, eller du kan ringe på 4140 0858 for at tale med en behandler omkring din problemstilling, så guider vi dig til den bedste løsning.Online booking

Hvis du kommer hurtigt efter du får symptomerne, vil de fleste kunne blive hjulpet til et tilfredsstilende resultat med et sted mellem 3-5 behandlinger.

Hvad er et løberknæ?

På ydersiden af låret er der en stor og stærk bindevævshinde(fascia) fra hoftekammen, ned til ydersiden af underbenet i den øverste del. Dette bindevævsstrøg kaldes tractus iliotibialis eller T-band. Nederst på ydersiden af lårbenet (på højde med knæskallen) befinder der sig en slimsæk lige under dette bånd.

Ved aktiviteter som løb og cykling, og sågar hyppig gangaktivitet, kan der være meget gnidning mellem denne fasicia og lårbenet. Det gnider mod knoglefremspringet på ydersiden af lårbenet. Dette kan føre til, at slimsækken kan blive betændt. En sådan betændelse kaldes tractus iliotibialis – friktionssyndrom eller blot løberknæ. Det kan behandles på flere måder, da der er et element af stramhed i muskler og fasciaen, samt betændelsestilstanden i slimsækken.  Vi bruger i klinikken shockwave til behandling af løberknæ, kombineret med laserterapi. Tilstanden er almindelig hos motionister og eliteudøvere inden for særligt løb med høj distance, eller cykling med mange repetitioner.

Hvad skyldes et løberknæ

Man vil typisk have smerter på ydersiden af knæet. Det vil i begyndelsen være diffuse smerter, og det er ofte vanskeligt at angive præcist, hvor smerterne kommer. Dette stille også store krav til den kliniske undersøgelse, for at sikre det ikke er andre strukturer i knæet der er berørt. Efter nogen tid bliver smerten mere karakteristisk og afgrænset, til de knoglede udspring på ydersiden af knæet.

Smerterne kan komme og gå efter kort tids løb, mens hvile kortvarigt kan får smerterne til at mindske. Smerterne er i reglen mest fremtrædende, når man løber nedad bakke eller på fladt terræn. Det skyldes den aktivitet i musklerne, som kommer ved nedløb i særdeleshed. Løb opad bakke giver færre smerter, da funktionen i knæet ændres. Smerterne sætter tidligere ind, efterhånden som betændelsen øges.

Herudover har din fod og knæstilling også indvirkning på tilstanden. Det kan komme hvis du er hjulbenet eller har en høj svang, som biomekanisk vil påvirke den måde som muskler og bindevæv interagere med knoglefremspringet på lårbensknoglen.

For at kunne kontrollere tilstanden, så er det nødvendigt at reducere aktivitetsniveauet og arbejde med forebyggende core og styrketræning. Når skaden er væk og normal aktivitet skal genoptages, så er det vigtigt at starte forsigtigt ud, og langsomt øge intensitet og mængden i træningen, ellers er der stor risiko for, at skaden kommer igen

 

Det siger vores klienter

 • En stor tak for hjælpen. Laserbehandlingen af min albue gjorde en stor forskel og jeg var hurtigt i gang med at arbejde igen:-)


  John Harry

 • Hold i nakken, der har plaget mig i flere dage klaret på 25 min. Nu har jeg bevægelighed i skulder og nakke igen 😊
  Tusind tak Michael 👍


  Susanne Olling

 • Fantastisk sted at komme, hvis der er lidt problemer med kroppen. Michael er yderst kompetent og dedikeret. Derudover er han super god med mange flexible tider, man ikke kan få mange andre steder.


  Thor Bendix Madsen, Elite triathlet

 • Utrolig faglig kompetent person, med en særlig evne for at “læse” hvad sportsudøveren har brug for. Fedt der både er blik for det kortsigtede, og det lange seje træk og de langsigtede mål.
  Vores to elite svømmere har haft enorm gavn af behandlinger hos MS Insight


  Michael Rasmussen

 • Dygtige folk, med gode ambitioner om at “helbrede” deres kunder. Michael får hverdagen til at fungere, hvis man døjer med noget langvarigt, og så er han altid god for en anbefaling af what to do, for at forbedre ens skavanker fremover. Nem hjemmeside at finde rundt i, og med nem online booking.


  Esther Holm

 • Jeg kan kun anbefale Michael, han er en fantastisk coach og virkelig dygtig. Jeg har kun rosende ord at sige og vil klart anbefale andre at bruge MS Insight.
  Man kan virkelig mærke hans passion for sporten, så uden tøven ***** (5 stjerner).


  Kenneth Popp

 • Fantastisk massage…


  Martin Hein

 • Her har jeg fået en del skavanker fjernet. Både kroniske, såvel som akutte skader, kan klares her. da jeg kom hertil havde jeg et såkaldt slatter knæ, og efter nogle behandlinger var problemet næsten helt væk, selvom det havde fulgt mig i årevis


  Laurits Holm

 • Super kompetencer som både coach og som behandler.


  Ole Kristian Saltnes

Skriv til mig

Kontakt

Har du spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular, og jeg vender tilbage til dig snarest!

Kontakt

Har du spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular, og jeg kontakter dig hurtigst muligt!