Behandling af løberknæ

Få hjælp med shockwave

Vi hjælper dig tilbage i løbeskoene, hurtigt og effektivt med laserterapi og shockwave til løberknæ

Når vi laver behandling af et løberknæ i klinikken, bruger vi først og fremmest den kliniske undersøgelse, som udgangspunkt for behandlingen. Det støttes af ultralydsscanning, for at se graden af inflammation omkring slimsækken, eller at tilstanden skyldes at bindevævet i T-band er for stramt. Dette kommer an på hvor i forløbet vi er.

Ved behandling af løberknæ, har vi valgt at bruge laser kombineret med radierende shockwave, alt efter den udløsende årsag.

Herefter kan vi evt behandle bindevævet med radierende shockwave. Det gør vi for at sikre at der ikke kommer træk i området fra andre muskelkæder. Det er vigtigt at behandle både muskel og bindevæv omkring T-band og hoften, da det hænger sammen. Vi har 2 typer af transmittere vi bruger til behandlingen, og det gør at allerede efter den første behandling vil du mærke en reducering i stramheden på bindevævet og muskultaturen.

Klient udtalelser

FAQ om løberknæ


Vi starter med at løsne op for muskler og bindevæv med shockwave, for at tage spændingen af slimsækken. Herefter bruger vi laser til at behandle slimsækken. Det fungerer ved, at der sendes forskellige specifikke bølgelængder af infrarødt lys mod det skadede område. Særligt evnen til at øge bekæmpelsen af inflammation, stimulere cellernes helingsproces og smertedæmpe, er noget vi vægter højt. Behandling med laser smertefri og uden bivirkninger. De celler som allerde har gang i en helingsproces, vil få tilført energi udefra. Hvilket gør at kroppens naturlige heling styrkes og accelereres.

Med laserbehandling af en et løberknæ, kan vi gå ind at stimulere følgende i vævet:

  • 650-nm Stimulerer overflade heling
  • 810-nm Stimulerer og øger ATP produktionen i cellerne
  • 915-nm Stimulerer til en mere effektiv frigivelse af ilt til cellerne
  • 980-nm Stimulerer til en øget blodcirkulation

Hvis du kommer hurtigt efter du får symptomerne, vil de fleste kunne blive hjulpet til et tilfredsstilende resultat med et sted mellem 3-5 behandlinger.

På ydersiden af låret er der en stor og stærk bindevævshinde(fascia) fra hoftekammen, ned til ydersiden af underbenet i den øverste del. Dette bindevævsstrøg kaldes tractus iliotibialis eller T-band. Nederst på ydersiden af lårbenet (på højde med knæskallen) befinder der sig en slimsæk lige under dette bånd.

Ved aktiviteter som løb og cykling, og sågar hyppig gangaktivitet, kan der være meget gnidning mellem denne fasicia og lårbenet. Det gnider mod knoglefremspringet på ydersiden af lårbenet. Dette kan føre til, at slimsækken kan blive betændt. En sådan betændelse kaldes tractus iliotibialis – friktionssyndrom eller blot løberknæ. Det kan behandles på flere måder, da der er et element af stramhed i muskler og fasciaen, samt betændelsestilstanden i slimsækken.  Vi bruger i klinikken laserbehandling til behandling af løberknæ kombineret med shockwave. Tilstanden er almindelig hos motionister og eliteudøvere inden for særligt løb med høj distance, eller cykling med mange repetitioner.

Hvad skyldes et løberknæ

Man vil typisk have smerter på ydersiden af knæet. Det vil i begyndelsen være diffuse smerter, og det er ofte vanskeligt at angive præcist, hvor smerterne kommer. Dette stille også store krav til den kliniske undersøgelse, for at sikre det ikke er andre strukturer i knæet der er berørt. Efter nogen tid bliver smerten mere karakteristisk og afgrænset, til de knoglede udspring på ydersiden af knæet.

Smerterne kan komme og gå efter kort tids løb, mens hvile kortvarigt kan får smerterne til at mindske. Smerterne er i reglen mest fremtrædende, når man løber nedad bakke eller på fladt terræn. Det skyldes den aktivitet i musklerne, som kommer ved nedløb i særdeleshed. Løb opad bakke giver færre smerter, da funktionen i knæet ændres. Smerterne sætter tidligere ind, efterhånden som betændelsen øges.

Herudover har din fod og knæstilling også indvirkning på tilstanden. Det kan komme hvis du er hjulbenet eller har en høj svang, som biomekanisk vil påvirke den måde som muskler og bindevæv interagere med knoglefremspringet på lårbensknoglen.

For at kunne kontrollere tilstanden, så er det nødvendigt at reducere aktivitetsniveauet og arbejde med forebyggende core og styrketræning. Når skaden er væk og normal aktivitet skal genoptages, så er det vigtigt at starte forsigtigt ud, og langsomt øge intensitet og mængden i træningen, ellers er der stor risiko for, at skaden kommer igen.

Klinikken arbejder sammen med Secma Medical omkring undervisning af andre behandlere og terapeuter i forhold til shockwave og laser behandling.

 

Shockwave

Vi tilbyder unik kombinationsbehandling med fokuseret og radierende shockwave som de eneste i Danmark.

Vi hjælper dig til mindre smerte og bedre funktion, sikkert og effektivt.

Har du spørgsmål til Klinikken?

Klinikken vender tilbage hurtigst muligt, også i weekenden.