Laserbehandling af tennisalbue med laserterapi

Online booking

Når vi laver behandling af tennisalbue i klinikken, bruger vi først og fremmest den kliniske undersøgelse. Det gør vi for at kunne fastslå den præcise årsag til problemet. Det støttes af ultralydsscanning, for at se om der er en inflammation omkring fæstet på knoglen eller i senen til fingernes strækkemuskler, for at kunne målrette behandling korrekt. Det gør også vi kan udelukke en eventuel irriteret slimsæk som årsag til problemet, hvilket vil kræve en anden behandling.

Ved behandling af tennisalbue, har vi mulighed for at bruge K-laser og radierende shockwave, samt effektive træningsøvelser. Laserlyset går ind og bekæmper den inflamation der er omkring senefæstet.

Med en level 4 K-laser som vi bruger i klinikken, kan vi med de 4 bølgelængder gå ind at stimulere følgende:

 • 660-nm (Stimulerer alt i huden såsom: sår, acne, psoriasis osv.)
 • 800-nm (Stimulerer ATP produktionen i cellerne)
 • 905-nm (Stimulerer til en mere effektiv frigivelse af ilt til cellerne)
 • 970-nm (Stimulerer til en øget blodcirkulation)

Særligt evnen til at bekæmpe inflammationen, stimulere cellernes helingsproces og smertedæmpe, er noget vi vægter højt. Behandling med laser smertefri og uden bivirkninger.Hvilket gør at kroppens naturlige heling styrkes og accelereres. Herefter kan vi evt behandle bindevævet med radierende shockwave. Det gør vi for at sikre at der ikke kommer træk i området fra andre muskelkæder.

For at kunne sikre at behandlingen har største mulig effekt, så laver vi en række mobiliseringer af din arm, hånd og skulder, så hele muskelkæden kan arbejde optimalt, og vi sikre et godt flow til det skadede område. Allerede efter den første behandling vil du mærke en reducering i smertebilledet. Har smerterne været tilstede gennem en længere periode, har vi også mulighed for at bruge forskellige støttebind.

Hvis du kommer hurtigt efter du får symptomerne, vil de fleste kunne blive hjulpet til et tilfredsstilende resultat med et sted mellem 3-5 behandlinger. Men hvis det er noget du har gået med en i en længere periode, så kan der skulle helt op til mellem 8 og 12 behandlinger til, før at vi opnår et tilfredsstilende resultat i forhold til smerte og funktion i hverdagen.

Hvad er en tennisalbue | Laserbehandling tennisalbue

En tennis albue er betegnelsen for en irritation på ydersiden af albuen, det som også i fagsprog kaldes en epikondylit. Irritationen kommer som følge af en overbelastning, som kan komme både gennem arbejde eller fritidsaktivteter. Sidder den på indersiden af albuen, vil det være det man kalder en golfalbue. De fleste der får en epikondylit er mellem 30 og 60 år gamle.

Tennisalbue behandling kan gøres med shockwave, man kan supplere med en række øvelser, som skal styrke muskulaturen. Herudover kan der bruges smertestillende medicin og evt blokader. I klinikken har vi mulighed for at bruge laserterapi med en K-laser til behandling af tennis albue, kombineret med øvelser. Prognosen er normalt god, og sætter man ind i rette tid inden at tilstanden forankre sig kronisk, så vil 50-70 % bliver helbredt. I de tilfælde hvor at tilstanden har siddet så længe, at man ikke kan opnå et tilfredsstillende resultat via træning og behandling, så kan operation komme på tale. Men her er succes raten kun på 50-60 % i 80 % af tilfældene.

Hvad skyldes en tennisalbue?

En tennisalbue skyldes overbelastning i senenerne på fingrenes strækkemuskler. Forandringerne kommer på den ydre side af albuen, og det er her den primære smerte vil være.

Generne opstår som oftes efter kortvarige og intense overbelastninger. Dette kan for eksempel ske efter udstrakt brug af albuen ved vridende bevægelser, som ved brug af en skruetrækker, og tilstanden ses derved ofte ved håndværkere, særligt i elektriker faget. Andre bevægelser som kan forårsage disse gener, er de bevægelser man bruger, når man f.eks. klipper hæk eller maler.

Nogle har udviklet denne tilstand over mange år, efter at de gennem livet, eller i en periode, har udført ensidige bevægelser gentagne gange. Eksempler kan her være snedkeri, maling, tennis- og golf. Herudover så er man særligt udsat, hvis man udfører ensidigt arbejde i kulde.

Smerterne behøver ikke komme samme dag som overbelastningen, men komme nogle dage efter. Det kan føles som en murrende fornemmelse eller dissiderede smerter. Smerterne stråler ofte ned i underarmen mod håndleddet, og derfor skal muskulaturen også behandles.

Det siger vores klienter

 • En stor tak for hjælpen. Laserbehandlingen af min albue gjorde en stor forskel og jeg var hurtigt i gang med at arbejde igen:-)


  John Harry

 • Hold i nakken, der har plaget mig i flere dage klaret på 25 min. Nu har jeg bevægelighed i skulder og nakke igen 😊
  Tusind tak Michael 👍


  Susanne Olling

 • Fantastisk sted at komme, hvis der er lidt problemer med kroppen. Michael er yderst kompetent og dedikeret. Derudover er han super god med mange flexible tider, man ikke kan få mange andre steder.


  Thor Bendix Madsen, Elite triathlet

 • Utrolig faglig kompetent person, med en særlig evne for at “læse” hvad sportsudøveren har brug for. Fedt der både er blik for det kortsigtede, og det lange seje træk og de langsigtede mål.
  Vores to elite svømmere har haft enorm gavn af behandlinger hos MS Insight


  Michael Rasmussen

 • Dygtige folk, med gode ambitioner om at “helbrede” deres kunder. Michael får hverdagen til at fungere, hvis man døjer med noget langvarigt, og så er han altid god for en anbefaling af what to do, for at forbedre ens skavanker fremover. Nem hjemmeside at finde rundt i, og med nem online booking.


  Esther Holm

 • Jeg kan kun anbefale Michael, han er en fantastisk coach og virkelig dygtig. Jeg har kun rosende ord at sige og vil klart anbefale andre at bruge MS Insight.
  Man kan virkelig mærke hans passion for sporten, så uden tøven ***** (5 stjerner).


  Kenneth Popp

 • Fantastisk massage…


  Martin Hein

 • Her har jeg fået en del skavanker fjernet. Både kroniske, såvel som akutte skader, kan klares her. da jeg kom hertil havde jeg et såkaldt slatter knæ, og efter nogle behandlinger var problemet næsten helt væk, selvom det havde fulgt mig i årevis


  Laurits Holm

 • Super kompetencer som både coach og som behandler.


  Ole Kristian Saltnes

Skriv til mig

Kontakt

Har du spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular, og jeg vender tilbage til dig snarest!

Kontakt

Har du spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular, og jeg kontakter dig hurtigst muligt!