Shockwave behandling af golfalbue

Når vi laver behandling af golfsalbue i klinikken, bruger vi først og fremmest den kliniske undersøgelse. Det gør vi for at kunne fastslå den præcise årsag til problemet. Det støttes af ultralydsscanning, for at se om der er en inflammation omkring fæstet på knoglen eller i senen til fingerenes bøjemuskler, for at kunne målrette behandling korrekt. Det gør også vi kan udelukke en eventuel irriteret slimsæk som årsag til problemet, hvilket vil kræve en anden behandling.

Ved behandling af golfalbue, har vi valgt at bruge fokuseret shockwave og radierende shockwave, samt effektive træningsøvelser. Shockwave går ind og bekæmper den inflamation der er omkring senefæstet. Samtidig stimulere det cellerne til dannelsen af nye collagene fibre, som vores bindevæv er bygget op af.  Disse faktorer er alle med til at fremskynde den naturlige helingsproces og effektivisere genoptræningsprocessen.

Du kan booke direkte ind til behandling via vores online system herunder, eller du kan ringe på 4140 0858 for at tale med en behandler omkring din problemstilling, så guider vi dig til den bedste løsning. Online booking

For at kunne sikre at behandlingen har største mulig effekt, så laver vi en række mobiliseringer af din arm, hånd og skulder, så hele muskelkæden kan arbejde optimalt, og vi sikre et godt flow til det skadede område. Allerede efter den første behandling vil du mærke en reducering i smertebilledet. Har smerterne været tilstede gennem en længere periode, har vi også mulighed for at bruge forskellige støttebind.  

Hvis du kommer hurtigt efter du får symptomerne, vil de fleste kunne blive hjulpet til et tilfredsstilende resultat med et sted mellem 3-5 behandlinger. Men hvis det er noget du har gået med en i en længere periode, så kan der skulle helt op til mellem 8 og 12 behandlinger til, før at vi opnår et tilfredsstilende resultat i forhold til smerte og funktion i hverdagen.

Hvad er en golfalbue

En golfalbue er betegnelsen for en irritation på indersiden af albuen, det som også i fagsprog kaldes en epikondylit. Irritationen kommer som følge af en overbelastning, som kan komme både gennem arbejde eller fritidsaktivteter. Sidder den på ydersiden af albuen, vil det være det man kalder en tennisalbue. De fleste der får en epikondylit er mellem 30 og 60 år gamle. En golfalbue kan behandles med shockwave, man kan supplere med en række øvelser, som skal styrke muskulaturen. Herudover kan der bruges smertestillende medicin og evt blokader. I klinikken har vi valgt at arbejde med shockwave til behandling af golfalbue, kombineret med øvelser. Prognosen er normalt god, og sætter man ind i rette tid inden at tilstanden forankre sig kronisk, så vil 50-70 % bliver helbredt. I de tilfælde hvor at tilstanden har siddet så længe, at man ikke kan opnå et tilfredsstillende resultat via træning og behandling, så kan operation komme på tale. Men her er succes raten kun på 50-60 % i 80 % af tilfældene.

Hvad skyldes en golfalbue?

En golfalbue skyldes overbelastning i senenerne på fingrenes bøjemuskler. Forandringerne kommer på den indersiden af albuen, og det er her den primære smerte vil være.

Generne opstår som oftes efter kortvarige og intense overbelastninger. Dette kan for eksempel ske efter udstrakt brug af albuen ved vridende bevægelser med hårde greb, som ved brug af en skruetrækker, og tilstanden ses derved ofte ved håndværkere. Andre bevægelser som kan forårsage disse gener, er de bevægelser man bruger, når man f.eks. klipper hæk eller maler.

Nogle har udviklet denne tilstand over mange år, efter at de gennem livet, eller i en periode, har udført ensidige bevægelser gentagne gange. Eksempler kan her være snedkeri, maling, tennis- og golf. Herudover så er man særligt udsat, hvis man udfører ensidigt arbejde i kulde.

Smerterne behøver ikke komme samme dag som overbelastningen, men komme nogle dage efter. Det kan føles som en murrende fornemmelse eller dissiderede smerter. Smerterne stråler ofte ned i underarmen mod håndleddet, og derfor skal muskulaturen også behandles.

Det siger vores klienter

 • En stor tak for hjælpen. Laserbehandlingen af min albue gjorde en stor forskel og jeg var hurtigt i gang med at arbejde igen:-)


  John Harry

 • Hold i nakken, der har plaget mig i flere dage klaret på 25 min. Nu har jeg bevægelighed i skulder og nakke igen 😊
  Tusind tak Michael 👍


  Susanne Olling

 • Fantastisk sted at komme, hvis der er lidt problemer med kroppen. Michael er yderst kompetent og dedikeret. Derudover er han super god med mange flexible tider, man ikke kan få mange andre steder.


  Thor Bendix Madsen, Elite triathlet

 • Utrolig faglig kompetent person, med en særlig evne for at “læse” hvad sportsudøveren har brug for. Fedt der både er blik for det kortsigtede, og det lange seje træk og de langsigtede mål.
  Vores to elite svømmere har haft enorm gavn af behandlinger hos MS Insight


  Michael Rasmussen

 • Dygtige folk, med gode ambitioner om at “helbrede” deres kunder. Michael får hverdagen til at fungere, hvis man døjer med noget langvarigt, og så er han altid god for en anbefaling af what to do, for at forbedre ens skavanker fremover. Nem hjemmeside at finde rundt i, og med nem online booking.


  Esther Holm

 • Jeg kan kun anbefale Michael, han er en fantastisk coach og virkelig dygtig. Jeg har kun rosende ord at sige og vil klart anbefale andre at bruge MS Insight.
  Man kan virkelig mærke hans passion for sporten, så uden tøven ***** (5 stjerner).


  Kenneth Popp

 • Fantastisk massage…


  Martin Hein

 • Her har jeg fået en del skavanker fjernet. Både kroniske, såvel som akutte skader, kan klares her. da jeg kom hertil havde jeg et såkaldt slatter knæ, og efter nogle behandlinger var problemet næsten helt væk, selvom det havde fulgt mig i årevis


  Laurits Holm

 • Super kompetencer som både coach og som behandler.


  Ole Kristian Saltnes

Skriv til mig

Kontakt

Har du spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular, og jeg vender tilbage til dig snarest!

Kontakt

Har du spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular, og jeg kontakter dig hurtigst muligt!