Hvad er en frossen skulder?

En frossen skulder eller også kaldet en kapsulit, er en tilstand hvor at man udvikler stivhed omkring skulderleddet. Dette kommer som følge af reaktion og skrumpning af ledkapslen. Det kan være udløst af et fald eller slid over tid, dog uden at man kan definere den præcise årsag hertil. Det er en betændelse i ledkapslen, som omgiver skulderleddet. Efter et stykke tid kan ledkapsel og ledhoved klister sammen. Hvilket resulterer i i langvarig smerte og nedsat bevægelig i skulderen. Tilstanden gør at man kan have gener i 1 til 3 år.  Men normalt er smerterne væk efter 3-8 måneder, hvor at de sidste 1-3 måneder kan være af en mere udtalt stivhed end smerte. Behandling af frossen skulder vil normalt være med træning eller kortisonindsprøjtninger. Men en af de seneste behandlingsmuligheder er brugen af fokuseret shockwave, som effektivt kan nå ind i ledkapslen og bearbejde betændelsen.

 

Shockwave behandling af frossen skulder

Behandling med shockwave af en frossen skulder er relativt ny, men der ligger flere studier som viser en positiv effekt. hvilket også er set i klinikken.  Når vi laver behandling af frossen skulder i klinikken, bruger vi først og fremmest den kliniske undersøgelse, den vil give os en baseline for tilstanden, og se hvad og hvor vi skal sætte ind først. Herudover støttes det af ultralydsscanning, for at se kvaliteten af det væv som er omkring skulderen. Det er for at se om der er andet en ledkapslen som er kan være beskadiget.

Ved behandling af frossen skulder, har vi valgt at bruge fokuseret shockwave og radierende shockwave, samt effektive træningsøvelser. Shockwave går ind og bekæmper den inflamation der er omkring ledkapslen. Samtidig stimulere det cellerne til dannelsen af nye collagene fibre, som vores bindevæv er bygget op af. Det er med til at give de rette byggesten, så skulderledet igen kan blive fleksibelt og stærk. Herudover har fokuseret shockwave en evne til at påvirke kommunikationen mellem cellerne (mechanotranduktion).  Disse faktorer er alle med til at fremskynde den naturlige helingsproces og effektivisere genoptræningsprocessen.

En af de vigtigste ting ved en frossen skulder, er at få hjælp hurtigt når symptomerne kommer, så tilstanden ikke når at forankre sig i vævet, og give for store funktionsnedsættelser. Ved hjælp af shockwave, smertebilledet således vi kan øge effektiviteten i både træningen af skulderens funktion, samt dagligdagens sysler. Dette gør vi via nogle bestemt øvelser, som arbejder med skulderens evne til rotation, hvor vi sætter kvaliteten i højsæddet.

For at behandle mest effektivt, så behandler vi med 4-5 dages mellemrum mellem behandlingerne. Det samlede antal af behandlinger der skal til kommer helt an på hvor lang tid tilstanden har været tilstede. Men forvente et minimum på 4-5 behandlinger.

Hvad skyldes en frossen skulder?

For de flestes vedkommende er årsagen til en frossen skulder ukendt, og det kan komme uden et akut traume. Man ser også tilstanden komme som følge af langvarig inaktivitet, det kan være efter et slagtilfælde med lammelse af armen, eller efter brud og ved ledegigt. Herudover har man observeret at en frossen skulder hyppigere ses hos folk med diabetes. Tilstanden udvikler sig snigende med smerter og stivhed i skulderen. Mange af smerterne vil være i hvile og om natten, som hindre at man kan ligge på den ramte side. I takt med at tilstanden forværres, vil smerterne findes på ydersiden af overarmen. Det kan også stråle ned i resten af armen. Resultatet af den frosne skulder er at bevægeligheden bliver kraftigt nedsat, og man kan få problemer med at løfte armen over skulderhøjde, samt at kunne tage tøj på.

Behandlingsmæssigt kan man arbejde med flere muligheder før at operation kommer på tale som en sidste udvej. Der er mulighed for indsprøjtninger med kortison, almindelig smertestillende eller fokuseret shockwave. Shockwave er effektiv metode og som ikke giver samme smerter som efter en kortison indsprøjtning.

 

Det siger vores klienter

 • Hold i nakken, der har plaget mig i flere dage klaret på 25 min. Nu har jeg bevægelighed i skulder og nakke igen 😊
  Tusind tak Michael 👍


  Susanne Olling

 • Jeg kan kun anbefale Michael, han er en fantastisk coach og virkelig dygtig. Jeg har kun rosende ord at sige og vil klart anbefale andre at bruge MS Insight.
  Man kan virkelig mærke hans passion for sporten, så uden tøven ***** (5 stjerner).


  Kenneth Popp

 • Fantastisk sted at komme, hvis der er lidt problemer med kroppen. Michael er yderst kompetent og dedikeret. Derudover er han super god med mange flexible tider, man ikke kan få mange andre steder.


  Thor Bendix Madsen, Elite triathlet

 • Super seriøs samarbejdespartner med viden og pædagogik helt på plads.


  Bjørn Wichmand

 • Utrolig faglig kompetent person, med en særlig evne for at “læse” hvad sportsudøveren har brug for. Fedt der både er blik for det kortsigtede, og det lange seje træk og de langsigtede mål.
  Vores to elite svømmere har haft enorm gavn af behandlinger hos MSinsight


  Michael Rasmussen

 • Super kompetencer som både coach og som behandler.


  Ole Kristian Saltnes

 • Fantastisk massage…


  Martin Hein

Skriv til mig

Kontakt

Har du spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular, og jeg vender tilbage til dig snarest!

Kontakt

Har du spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular, og jeg kontakter dig hurtigst muligt!